Er cand.scient. i biologi, naturvejleder og museumsinspektør på Naturhistorisk Museum i Aarhus. Han er en af landets mest kendte naturformidlere og har i mange år underholdt TV-seere og radiolyttere med sine begejstrede fortællinger fra naturen. Senest har han medvirket i TV2-programmet “1 døgn, 2 hold, 3 dyr” sammen med bl.a. Sebastian Klein samt DR-programmet “Giv os naturen tilbage” om den vilde natur med bl.a. Bonderøven Frank Erichsen. Morten D.D. er bestemt ikke bleg for at give sine holdninger til kende, også selv om de kan være politisk ukorrekte. Den selvudnævnte “naturgangsters” begejstring for naturen er hundrede procent »for real«.
Er teolog og lektor i religionsvidenskab på Aarhus universitet. Som Professor har han ansvar for projekter med tilknytning til religionsvidenskab, herunder udvikling af et forskningsprojekt om kulturel og delvis biologisk evolution, særligt inden for religionshistorien. Han har i forbindelse med tidligere foredrag berørt følgende emner: “Om chimpanser, kristendom, religion, samfund og velfærdsstat - Vi er helt afhængige af vores socialitet og gruppeorientering, hvis vi som art skal overleve; men biologisk er vi ikke specielt sociale. Tværtimod. Vi er hidsige, selvoptagne og despotiske menneskeaber. Så hvordan er vi blevet så sociale, som moderne storbyer og enorme fællesskaber lader antyde? Svaret på det er religion. Ingen kultur, uden religion. I foredraget rejser jeg de store spørgsmål og tænker både bredt, dybt og langt. Det er udfordrende og vildt; men der er en mening med galskaben”, siger Anders Klostergaard Petersen.
Lektor i biologi ved Hjørring Gymnasium og HF Et par stikord fra hans tidligere foredrag: “Når naturvidenskaben er objektiv, hvordan kan den så lede til en diskussion om ondskab og lidelse? Hvad kan der ske når videnskaben ikke er objektiv? Ulve i Danmark bliver mere og mere aktuelt. Er ulven ond og er der plads til den? Morten DD finder en døende hjort, men afliver den ikke – er det ondt? Vores etik til dyr og mad følges ikke altid. Er færingerne onde når de laver grindedrab? Kan etik og naturvidenskab blandes? Bør de ikke altid følges ad?”.
Er cand.theol., tidligere sognepræst og hospitalspræst, skribent og konsulent på Hospice Vendsyssel. ”Hvad er meningen? Sådan spørger mennesker helt automatisk, når ulykke og sygdom rammer os. I de 20 år, jeg har været sygehuspræst, er det nok det spørgsmål, jeg har mødt flest gange. Er der en mening med alt, hvad der sker? Skal der nødvendigvis være en mening? Og hvem skal fortælle os, hvad meningen så er? Hvis noget opleves meningsløst, – altså løst fra at have mening – så bliver det hårdt at skulle finde en mening selv. Alt dette glæder jeg mig til at fortælle om og vende med jer”. Ruth Østergaard Poulsen har arbejdet med at befri folk fra det tvungne håb og gå ind i mørket med dem. Tør man ikke det, så forlader man dem, siger hun.